Leven vanuit je hart

Er is één taal die iedereen kent; de taal van het hart. Het is die ene taal die gans het Universum doordringt en je afstemt op Universele hartslag. De workshop is een moderne benadering om de heilige ruimte in je hart binnen te gaan; het is dat plaatsje vanwaaruit alle Wijzen leven; de Bron van Leven en Liefde. Doorheen de tijden en verschillende geloofsovertuigingen werd deze boodschap gebracht. Of het nu Jezus was die sprak over de Godsvonk, Sint Franciscus levensstijl die de dieren naar hem bracht of de “dreamstate” van de Aboriginals, Kahuna’s, Kohi’s…; overal wordt dezelfde ervaring gedeeld. Het is een Mystiek plaatsje in je hart waar je de taal zonder woorden kan leren.

 

De verschillende meditaties zijn erop gericht om de aandacht naar het hart te brengen met een verstillend effect op onze interne dialoog. De meditaties helpen om de gevoelens die uit het hart komen te ervaren en zorgen ervoor dat de hersenen de controle niet direct overnemen. De hartcoherentie die door de oefeningen bereikt worden, heeft tal van voordelen: verlaging stresshormonen, verbeteren emotionele staat, bloeddrukregulerend, diepere slaap, betere concentratie, intuïtiever.

 

 • Eenmaal ervaren, leef je, je dagelijks leven intenser vanuit deze dimensie. Je oude realiteit van afscheiding lost meer en meer op en de waarheid dat alles één is, wordt realiteit.
 • De Workshop is puur ervaringsgericht en bestaat uit: visualisaties, meditaties, oude rituelen en mantra’s. Tijdens de 1e avond wordt een kring van Universele Liefde opgebouwd die je doorheen de workshop zal dragen. Er worden meditaties en visualisaties gegeven om je te verbinden met je innerlijke multi-dimensionele wereld (dream state).
 • Eén van de avonden is gewijd aan de healing van het emotioneel lichaam dmv healende klanken, ademhaling en activatie van de handchakra’s vanuit je hart.
 • Eén van de hartoefeningen (gebaseerd oude Indiaanse wijsheden (Kohi’s), die heden ten dage nog gebruikt worden) gebeurt in totale duisternis. De duisternis brengt je terug naar “the Void”, “de Leegte” of “De Goddelijke Moeder” voor de allereerste manifestatie; de Bron waaruit het “Licht” ontstaat. Tijdens de dark room ben je totaal vrij van externe beelden zodat je volledig verbonden wordt met je innerlijk wereld. De verschillende harttoontjes die je met je stem nabootst, maken in je hart holografische beelden vrij. Het meditatiegedeelte van de 2 avonden gaat door in totale duisternis (gebaseerd op de werken van Ananda, de workshops gevolgd bij Drunvalo Melchizedek en eigen ervaringen (zie dark room)).
 • Enkele hartoefeningen zijn gebaseerd op de mystieke tradities van de Soefi’s.
 • Tijdens 1 hartoefening vormen we samen de “Flower of Life”, die een rechtstreekse doorgangspoort is met de Essentie en de Bron van alle leven, overal.
 • Via eenvoudige meditatieve klanken ervaar je, je verbinding met Moeder Aarde en Vader Hemel.

 

nieuw:

uitbreiding merkabah meditatie vanuit je ontwaakte hart. Tijdens de laatste avond verbinden we alle hart-brein meditaties in 1 verbonden hartveld en vanuit die mystieke hartruimte activeren we de merkabah. Heb je de merkabah meditatie al gevolgd: dan blijft je merkabah permanent actief. Mensen die de merkabah meditatie niet kennen, ervaren hier voor de 1e keer de werking.
Aanleren merkabah meditatie: zie de cursus (aanvang 1.12.2016).  Indien je de cursus gemist hebt, ook mogelijk in individuele sessies.

 

 • Inschrijving: telefonisch
 • 6 dinsdagavonden: volgend cursusjaar
 • uur: 19.15 – 22 u. Gelieve 10 min. voor aanvang aanwezig te zijn. De deur is open vanaf 19 u.
 • Meebrengen: dikke kousen of pantoffels gezien de cursusruimte zonder schoenen betreden wordt.
 • Prijs: €200
 • Inschrijvingsvoorwaarde: graag mediteren