LiggingsplanRoutebeschrijving

Barrierestraat, 39, 8200 Brugge (Sint-Michiels) :
– op 600 meter station Brugge (uitgang Sint-Michiels ): 10 min. op ’t gemak wandelen over verkeersvrij plein.   Station Brugge is volledig vernieuwd met vele faciliteiten om iets te drinken of te eten.
– ligt op 7 min van de E40, afrit 8 Brugge (gelieve afrit Oostkamp te vermijden)
– voor het laatste stuk van de rit bij voorkeur onderstaande beschrijvingen gebruiken ipv GPS: zijn de file arme routes.

 

Parkeren: 
blauwe zone:
Barrierestraat en alle omliggende straten ook het pleintje :  (max. 4 uur parkeren tussen 9 en 18 uur met schijf – na 18 uur kun je blijven staan). In de straat en pleintje achterkant van de woning is er altijd voldoende plaats.

Trein: station Brugge, uitgang Sint-michiels
(10 min. rustig stappen over verkeersvrij plein): 
in het Station van Brugge, neem je uitgang Sint-michiels;  Zodra je buiten komt, zie je voor je een groot verkeersvrij plein (met Texaco op rechterkant).  Wandel de trappen af en stap over het verkeersvrij plein (da’s onder de rotonde) naar Texaco.  Ga de Barrierestraat in (Texaco ligt op je rechterkant);  De woning ligt halfweg de straat  op je linkerkant (alleenstaande woning in zuiderse stijl).

Nieuw aangelegde rotonde aan de boeveriepoort; achterkant Station Brugge, richting Sint-Michiels:
Met de fiets :  fietsen over het verkeersvrij plein naar Texaco en zo fiets je direct de Barrierestraat in (Texaco ligt op je rechterkant).

Met de wagen  rij onder de Boeveriepoort rechtdoor de rotonde op (rechts psychiatrie, Texaco).  Op de rotonde de eerste afslag rechts (aan Texaco); dit is de Barrierestraat.  De woning ligt halfweg de straat op je linkerkant (alleenstaande woning in zuiderse stijl).  

Vanaf Centrum Brugge via  Torhoutsesteenweg: Neem de Smedestraat en rijdt onder de Smedepoort rechtdoor, aan de verkeerskeerslichten selecteer de Torhoutsesteenweg.  Op de Torhoutsesteenweg passeer je rechts de St. Baafskerk en eventjes verder aan de winkel D’Hondt (winkel rechterkant), sla je linksaf en dan direct naar rechts (Ontmijnersstraat).  Op het einde van de Ontmijnersstraat rechtsaf, de Abdijbekestraat in.  Op het einde van de Abdijbekestraat, linksaf de Barrierestraat in.

Autostrade E40 (afrit 8, Brugge): Gent, Oostende / E40 autostrade via Veurne, Nieuwpoort: 
vanaf de afrit van de autostrade kom je op de N31 (expressweg Brugge-Zeebrugge) waar je rechtdoor rijdt door de open tunnel (rechts Kinepolis). Eventjes verder (voor de volgende tunnel) neem je het kleine baantje rechts (bewegwijzering: St-Andries, Jan Breydelstadion, VIVES, Vogelzang). Aan het rond punt naar rechts (Kon. Astridlaan) en dan 1e straat links (Titecastraat) en 4e straat rechts Barrierestraat. (duurtijd vanaf afrit autostrade: 7 min). 
Aandacht: vermijd op de E40, de afrit Oostkamp: veel files en minstens 15 min van de Barrierestraat – afrit 8, Brugge  ligt op 7 min van de Barrierestraat

Ieper:
neem de A19 naar Kortrijk; neem dan de E403/A17  die loopt over Roeselare naar Brugge.   Vanaf de afrit van de E403/17 (Brugge)  kom je op de N31 (expressweg Brugge-Zeebrugge) waar je rechtdoor rijdt door de open tunnel (rechts Kinepolis). Eventjes verder (voor de volgende tunnel) neem je het kleine baantje rechts (bewegwijzering: St-Andries, Jan Breydelstadion, VIVES, Vogelzang). Aan het rond punt naar rechts (Kon. Astridlaan) en dan 1e straat links (Titecastraat) en 4e straat rechts Barrierestraat. (duurtijd vanaf afrit autostrade: 7 min).
Aandacht: vermijd de afrit Oostkamp: veel files en minstens 15 min van de Barrierestraat – afrit Brugge  ligt op 7 min van de Barrierestraat

Maldegem, via N44 via Knesselare en in Beernem E40; op de E40 afrit 8 (Brugge):
neem de N44 over Knesselare en ga in Beernem de E40 op, richting Brugge.  Neem afrit 8 Brugge.  vanaf de afrit van de autostrade kom je op de N31 (expressweg Brugge-Zeebrugge) waar je rechtdoor rijdt door de open tunnel (rechts Kinepolis). Eventjes verder (voor de volgende tunnel) neem je het kleine baantje rechts (bewegwijzering: St-Andries, Jan Breydelstadion, VIVES, Vogelzang). Aan het rond punt naar rechts (Kon. Astridlaan) en dan 1e straat links (Titecastraat) en 4e straat rechts Barrierestraat. (duurtijd vanaf afrit autostrade: 7 min).

Aandacht: vermijd op de E40, de afrit Oostkamp: veel files en minstens 15 min van de Barrierestraat – afrit 8, Brugge  ligt op 7 min van de Barrierestraat

E40, afrit 7, Loppem: Aan het 1e rond punt (afrit autostrade), linksaf, richting Brugge-Zeebrugge. Rechtdoor over de grote rotonde, (links kinepolis) rechtdoor over de kleine rotonde, aan de volgende kleine rotonde linksaf, Kon. Astridlaan. In de Kon. Astridlaan, 2e straat rechts (Titecastraat) en 4e straat rechts (Barrierestraat).

E403, autostrade Kortrijk – Brugge: vanaf de afrit van de autostrade kom je op de N31 (expressweg Brugge-Zeebrugge) waar je rechtdoor rijdt door de open tunnel (rechts Kinepolis). Eventjes verder (voor de volgende tunnel) neem je het kleine baantje rechts (bewegwijzering: St-Andries, Jan Breydelstadion, VIVES, Vogelzang). Aan het rond punt naar rechts (Kon. Astridlaan) en dan 1e straat links (Titecastraat) en 4e straat rechts Barrierestraat. (duurtijd vanaf afrit autostrade: 7 min).  

Vanaf kerk Sint-Michiels (op 5 min.): het gemeentehuis links, via het rond punt rechtdoor (Kon. Astridlaan). De eerste straat rechtsaf (Veldstraat; net voorbij de school Immaculata). Dan, de 3e straat links (Oude Kerkstraat) en vervolgens de eerste straat rechts (Emiel vander Veldestraat). Op het einde linksaf (Barrièrestraat).

Vanaf ’t Zand (Brugge)
Neem de Smedestraat en rijdt onder de Smedepoort rechtdoor, aan de verkeerslichten selecteer (bewegwijzering Zedelgem) de Torhoutsesteenweg. Op de Torhoutsesteenweg passeer je rechts de St. Baafskerk en eventjes verder aan de winkel Bouwmaterialen D’Hondt (winkel rechterkant), sla je linksaf en dan direct naar rechts (Ontmijnersstraat). Op het einde van de Ontmijnersstraat rechtsaf, de Abdijbekestraat in. Op het einde van de Abdijbekestraat, linksaf de Barrierestraat in.

Richting Torhout-Brugge via Torhoutsesteenweg . Voorbij het Provinciaal Domein Tillegembos aan het rond punt (op 4 km van Brugge) en de meubelzaak “In Huis” rechtsaf richting St-Michiels (Kon. Astridlaan). De Kon. Astridlaan volgen; over het rond punt (expressweg, rechts pizzahut) de eerste straat links (Titecastraat); vervolgens de 4e straat rechts (aan bakkerij Guido). 

Via Gistelsesteenweg (N367) : net voorbij het gemeentehuis van Sint-Andries (links), sla je aan de verkeerslichten rechtsaf (Kon. Leopold III Laan), rij rechtdoor over het 1e  rond punt, rij rechtdoor over het 2e rond punt (rechts Inhuis, Kon. Astridlaan), je passeert o.a. Sleepy, Pizzahut… rij rechtdoor over het 3e rond punt en een 50 m verder rechtsaf Titecastraat (op hoek restaurant Tête Pressée), en dan 4e straat rechts Barrierestraat.

Via Oostkamp, richting Brugge (N50, Brugsebaan of kortrijksebaan genoemd) ‘gelieve deze filevrije route te nemen, loopt via de binnenbaantjes’ :aan de verkeerslichten (250 m vooraleer brug naar baron ruzettelaan) linksaf de Sint-Michielsestraat in, aan de volgende verkeerslichten (viaduct van de spoorweg) direct rechtsaf, de Spoorwegstraat (spoorweg op je rechterkant); aan het eerstvolgende rond punt neem je de 3e afslag (leiselestraat), in deze straat rechtdoor tot aan het kruispunt (links kerk van sint michiels); je steekt het kruispunt over en 200 m verder rijdt je over het rond punt rechtdoor (Kon. Astridlaan); in de Kon. Astridlaan neem je de 2e straat rechts (Titecastraat) en dan de 4e rechts, Barrierestraat.

Vanuit Knokke via de N31 (expressweg Brugge – Zeebrugge): Op de expressweg Knokke-Antwerpen sla je aan de verkeerslichten met bewegwijzering N31 Brugge- Zeebrugge, rechtsaf. Deze baan loopt via de achterhaven van Zeebrugge, Dudzele en de Herdersbrug naar de verkeerslichten van de N31, expressweg Brugge-Zeebrugge. Aan deze verkeerslichten sla je linksaf de N31 op, richting Brugge. Dan rechtsaf wanneer je de bewegwijzering (Sint-Michiels, Sint-Andries, Jan Breydelstadion) tegenkomt. Eventjes verder, aan het rond punt naar links, Kon. Astridlaan en dan de 1e straat links Titecastraat en 4e straat rechts Barrierestraat.

Komende van Blankenberge, Wenduine, De Haan: Rij naar de N31 (Expressweg Brugge-Zeebrugge: richting Brugge). Volg de expressweg tot aan de bewegwijzering (Sint-Michiels, Sint-Andries, Jan Breydelstadion); hier sla je rechtsaf, eventjes verder aan het rond punt naar links, Kon. Astridlaan en dan de 1e straat links Titecastraat en 4e straat rechts Barrierestraat. 

De Ring van Brugge richting Station brugge komende van o.a.: Damme –  Sint-Kruis – de N9, Maalsesteenweg via Sijsele, St-Kruis (komende van Maldegem) via de Baron Ruzettelaan.  Aan de verkeerslichten net ‘voor’ de grote brug naar het Station (rechts heb je de kleine brug naar de Katelijnestraat) ga je linksaf de Baron Ruzettelaan in, op het einde van de baron ruzettelaan over de brug (is dikwijls gedraaid wegens vele boten, veelal 10 min. file) naar links en aan de verkeerslichten naar rechts de Sint-Michielsestraat in.  Aan de volgende verkeerslichten (viaduct  spoorweg) direct rechtsaf, de Spoorwegstraat (spoorweg op je rechterkant); aan het eerstvolgende rond punt neem je de 3e afslag (leiselestraat), in deze straat rechtdoor tot aan het kruispunt (links kerk van sint michiels); je steekt het kruispunt over en 300 m verder rijdt je over het rond punt rechtdoor (Kon. Astridlaan); in de Kon. Astridlaan neem je de 2e straat rechts (Titecastraat) en dan de 4e rechts, Barrierestraat.