Merkabah meditatie

Mer = licht, Ka = Geest, Ziel, Bah= lichaam

 

De Merkabah is ons levend kristalveld, die door meditatie terug kan gereactiveerd worden. Ooit, in een ver verleden, was dit veld bij iedereen in perfecte staat; maar door talrijke trauma’s, opgelopen doorheen de tijden, werd de werking verstoord. Dit had tot gevolg dat we vergaten Wie we zijn en hoe Universele Liefde voor alle leven aanvoelt; we leerden om ons hart te sluiten.
De eerste 3 lessen leren we de Merkabah meditatie aan en vanaf les 4 leren we via diepgaande meditatie met de Merkabah werken. De Merkabah is een levend krachtveld waardoor het snel reageert op onze gedachten en gevoelens: vandaar dat de intenties die je erin plaatst zeer snel gerealiseerd worden.

 

praktische toepassingen Merkabah meditatie :

je kan er je intenties en doelstellingen in plaatsen voor inzicht, transformatie: vb. ideaal werk, ideale relatie, innerlijke rust, transformatie beperkende karaktertrekken, inzicht in ziektepatronen…
bescherming van je geliefden
je woning, wagen omhullen in een beschermend krachtveld
jezelf (lichaam en aura) beschermen en omhullen in je eigen veilig merkabah veld
je intenser op één lijn verbinden met je Ziel, en helderder de signalen van je ziel ontvangen
het plaatsen van je merkabah in meditatie (blijft 48 uur actief) heeft een rustige, harmonieuze uitstraling voor je omgeving (gezin, werk…)
je kan ook jezelf en anderen healen vanuit je merkabah (ook ideaal als aanvulling of voorbereiding op de opleiding reading healing)
zorgt voor een diepere healing van het mannelijk en vrouwelijk aspect in jezelf.
de liefde naar jezelf (eigenwaarde, zelfrespect, zelfvertrouwen…) vergroten…

Een geactiveerde Merkabah creëert een beschermend hitte omhulsel met een doorsnede van 18 m. De kracht van deze uitzonderlijke meditatie houdt je elektro-magnetisch veld onaangetast in tijden van emotionele turbulentie want de merkabah vibreert op je 4 dimensioneel bewustzijn terwijl de chaos op aarde trilt op 3 dimensioneel bewustzijn. De merkabah beschermt ons tevens tegen schadelijke stralingen, zoals gsm masten… In de cursusruimte staat er een stervormige tetraëder (de 1e stap voor het opstarten van de merkabah) op ware grootte, waarbij elk de kans krijgt om er een poosje in te staan.

 

We verdiepen ons ook in de oorsprong van de Merkabah:

 • elke avond omvat het aanleren en werken met de Merkabah via meditaties en de antieke mysteriën; dit is de theoretische achtergrond van de roots van de Merkabah verbonden met onze oorsprong als mens.
 • De Antieke mysteriën:
 • Remenber who you are: Elke avond verdiepen we ons in de oorsprong  van de Merkabah,  de antieke mysteriën.  We ontdekken de oorsprong van de mensheid: de schakel tussen de Soemerische kleitabletten, de leer van Darwin en het oude testament.   We verdiepen ons in de wonderbaarlijke ontdekkingen van een hoogtechnologisch verdwenen beschaving, onze oorsprong als mens.  Wie zijn we ? Waar komen we vandaan ?  Oude teksten uit het verre verleden, recente archeologische ontdekkingen en de wetenschappelijke vooruitgang van de laatste decennia geven ons een homogeen antwoord.  Maar dan blijft er nog de vraag: waar gaan we naartoe ?  Herinneren Wie je Bent is essentieel, zodat we als mens en als mensheid kunnen ontwaken in onze volle potentie ipv te blijven hangen in een oud patroon van slavernij in dienst van …, een laag zelfbeeld, schuldgevoel, innerlijke onvrede…  Teruggaand tot Lemurië,  Atlantis, Egypte… ontdekken we onze ware roots.   Hieruit blijkt dat het oude testament een historisch werk is,  overgenomen uit veel oudere geschriften (de Soemerische kleitabletten).  Deze tabletten verwijzen naar een ‘goden’ volk neergedaald uit de hemel ‘de Anunnaki’.  Hierin staat o.a. het verrassende scheppingsverhaal van de mens…
 • De cursus is gebaseerd op eigen ervaringen en de workshops gevolgd bij Drunvalo Melchizedek, wijlen Maurice Eeraerts en Jasmuheen. Zie tevens de 2 boeken van Drunvalo ‘De Geometrie van de Schepping’.
 • Inschrijvingsvoorwaarde: graag mediteren en interesse in antieke mysteriën.  Deze meditatie is gebaseerd op heilige geometrie waardoor de meditatie wat meer studiewerk vergt maar eenmaal verworven gaat de Merkabah meditatie vloeiend.
 • Aanvullend op deze cursus: de cursus ‘Leven vanuit je hart’ ;  Ze kunnen samen of ook los van elkaar gevolgd worden.  Nieuw: tijdens de laatste les “leven vanuit je hart” verbinden we alle hart – brein connecties in 1 verbonden hartveld van waaruit een permanente Merkabah geactiveerd wordt.

 

 • Data :
 • voorjaar 2023: 8 dinsdagen  van 19.15 tot 22 u.: data 2023:    11.4, 18.4, 25.4,    2.5, 9.5, 16.5, 23.5, 30.5
  Gelieve 10 min. voor aanvang aanwezig te zijn. De deur is open vanaf 19 u.
 • Prijs: € 300, inclusief lijvige cursus met alle oefeningen. Betalingsvoorwaarden: zie rubriek “algemene info”