Orthomoleculair voedingsadvies

 • In de natuurvoedingswereld zijn tal van strekkingen, elk met een eigen visie. Door tal van tegenstellingen weet je op de duur niet meer wat nu nog gezond is. Net zoals op alle vlakken van het leven is ook hier is de groei naar eenheid van belang. Hetgeen wij brengen is een integratie van de natuurvoedingsstrekkingen gebaseerd op de orthomoleculaire voedingswetenschappen . Door voeding goed te combineren, op het juiste tijdstip te eten en op de juiste manier te bereiden vallen vele tegenstellingen weg en wordt het duidelijk waarom zoveel richtingen elkaar tegenspreken.
 • Celverjongende werking bewezen: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door jarenlange inname van orthomoleculaire suppletie in combinatie met gezonde voeding de telomeren (is een dna streng die het uiteinde vormt van elk der 46 chromosomen in de cel) verlengen. Uit onderzoek blijkt een 10 jaar jongere biologische leeftijd, meer energie, betere gemoedstoestand, alerter… Om dit proces nog extra te ondersteunen zijn relaxatie, meditatie, voldoende slaap en recreatieve sport in gezonde buitenlucht een goede aanvulling.

U kunt bij ons terecht voor advies inzake:

 

 • Aangepast voedingsadvies (zie: meebrengen bij 1e consult) indien gewenst in combinatie met natuurlijke orthomoleculaire voedingssuppletie.  Of, natuurlijke orthomoleculaire voedingssuppletie met kleine aanpassingen in de voeding.
 • Begeleiding om veilig over te schakelen van klassieke voeding naar een vegetarisch of vegetarisch gericht voedingspatroon.
 • Detoxkuren: uitsluitend met orthomoleculaire suppletie en kleine aanpassingen aan de voeding. Kan gedurende elk moment van het jaar.
 • Zuiveringskuur, ideaal in voor- en/of najaar: met aangepaste voeding (rijstkuur, sappenkuur, milde maaltijden- kuur…). Is zoals de detoxkuur maar dan strenger. In beide kuren wordt het accent gelegd op: herstel zuur-base evenwicht, chelatie zware metalen, detox van bloed, lever, nieren, lymfe, huid.
 • Winterkwalen: preventieve immuniteitsmodulerende voeding en natuurlijke orthomoleculaire suppletie bij griep, verkoudheid…
 • Voeding tijdens borstvoedings- en zwangerschapsperiode.
 • Babyvoeding.
 • Voeding ter ondersteuning van het zuur-base evenwicht vb. bij reuma, candida, hypoglycemie, vermoeidheid, hart- en vaatklachten.
 • Orthomoleculaire suppletie voor tropische of bergreizen: o.a. preventie maag- en darmproblemen, natuurlijke profylaxe tegen malaria, hoogteziekte, nabehandeling parasieten
 • Specialisaties na 18 jaar voltijdse praktijk als orthomoleculair voedingsdeskundige : reumatische aandoeningen, verhoogde ontstekingsgraad, candida, hypoglycemie, diabetes type 2, hart- en vaatklachten, maag- en darmstoornissen, hooikoorts, immuniteitsmodulerende voeding, chronische vermoeidheid, zwakke lever- en galfunctie, zwakke bijnierfunctie, zware metalenbelasting, hormoonvervangende therapie tijdens de menopauze, premenstrueel syndroom, behandeling tekenbeten (lyme).

Het voedingsschema wordt volledig aangepast aan het klachtenpatroon.

 

Meebrengen bij een 1e consult:

 

 1. overzicht van je eetpatroon gedurende 1 week: gelieve hieraan niets te wijzigen om een correct beeld van uw situatie te hebben.
 2. Indien in het bezit van een recente bloedanalyse (is optioneel) mag die ook meegebracht worden.
 3. Indien van toepassing: bijsluiters van klassieke medicatie en van alle natuurlijke middelen, de verpakkingen.
 4. Een kort overzicht van alle kwalen vanaf de kindertijd.

 

Gevolgde opleidingen:

5 jaar scholing in macrobiotische voedings- en organenleer, orthomoleculaire biochemie en voedingswetenschappen.   Diploma: orthomoleculair specialist aan het Faché instituut.  Verdere specialisatie: oncologie en endocrinologie in de orthomoleculaire voedingswetenschappen.

Lid van: het Faché instituut voor orthomoleculaire voedingswetenschappen en BBOW (Belgische beroepsvereniging voor orthomoleculaire wetenschappen) .