Bloesem- en essencetherapie

  • Bloesem- en essenceset : Bach, Californische, Perelandra, Orchideeën, Australische Living Essences, aartsengelen-, aarde engelen-, Lichtmeester- en dolfijnessences.
  • Dr. E. Bach legde de basis voor deze zachte vorm van healing. Hij ontdekte 38 bloesems die het vermogen bezitten om negatieve gemoedstoestanden te transformeren in hun positieve eigenschappen. Het grondbeginsel van zijn therapie is niet de ziekte maar de persoonlijkheid (ego) zelf te behandelen.
  • Bloesems openen de fijnstoffelijke energiekanaaltjes waardoor de wijsheid van je Ziel (je innerlijke stem) kan binnenstromen zodat het ego (dat deel dat zich snel gekwetst voelt) liefdevol in de Ziel kan oplossen. Spontaan groeit je inzicht in die schadelijke emoties en gedachten die je gevangen houden aan een beperkend leven vol verslavingen en oude gewoontepatronen. Bloesems geven de nodige ondersteuning, inzicht en kracht in je groeiproces. De stappen (nl. de toepassing in de praktijk van het dagelijks leven) dien je zelf te zetten.
  • Testmethode: spiertest (kinesiologie), gevolgd door een grondige bespreking. Bij deze methode geeft gans je lichaamsbewustzijn aan welke bloesem of essence de meest ideale ondersteuning geeft om terug harmonie in je leven te ervaren. Aan de hand van de spiertest gaan we naar de kern van het probleem; want de oorzaak ligt soms op een totaal ander vlak dan hetgeen je kan waarnemen.
  • Allerlei thema’s kunnen aan bod komen . o.a. stress, relatieproblemen, studieproblemen, ontevredenheid, angst, verveling, verdriet, aanhoudende zorgen, weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, verwerkingproces rond ziekte, seksuele problemen…
  • Of misschien wens je preventief te werken, ter verbetering van je levenskwaliteit en intuïtie. Bloesems en essences zijn een hulp bij je innerlijke groei en zelfontplooiing, ze helpen om helder je innerlijke stem te horen en om in harmonie met de materiële wereld je spirituele pad te blijven bewandelen.